Unge kulturopkøbere

Aprilfestival

Hvert år i april afholdes verdens største teaterfestival for børn og unge i Danmark. Festivalen skifter årligt værtskommune, og den er organiseret af Teatercentrum, der er en selvejende institution under Kulturministeriet. Over 100 professionelle børne- og ungdomsteatre fra hele Danmark deltager, for at fremvise deres aktuelle produktioner for anmeldere og indkøbere fra både ind- og udland.

Det er sædvanligvis voksne professionelle anmeldere, der definerer hvad kvalitet er i forbindelse med teater- og kulturindkøb. Ofte er det aviser eller net-medier, der anmelder forestillinger, og dermed har stor indflydelse på, hvilke stykker der bliver valgt og opkøbt af biblioteker og børneteatre til opførelse.

Det er en vigtig afgørelse, hvordan børn og unge skal møde scenekunsten, men det er ikke nødvendigvis bedst afgjort udelukkende af voksne. Derfor stiller Børne- Kulturpiloterne hvert år med deres egne børneanmeldere ved Aprilfestivalen. Deres anmeldelser bruges efterfølgende i forbindelse med udvælgelse og opkøb af forestillinger til de lokale biblioteker og skoler i lokalområdet omkring Urbanplanen og Ørestaden blandt andre Amager børneteaterfestival, Kulturhuset Islandsbrygge og Ørestad- og Solvang Biblioteker. Derved har børnene direkte medindflydelse på det kulturelle udbud i Amager Vest.

Børne- Kulturpiloternes anmeldere besøger værtsbyen, overnatter på skoler og sovesale og ser forestillinger ad libitum hele festivalweekenden.

Se billeder fra vores ture til Aprilfestival HER